ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО ЗА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО ЗА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

top10

Спортните журналисти ще имат възможността да дадат своя вот от 29 ноември до 8 декември 2019 г.

 

От 29 ноември (петък) е достъпна ежегодната онлайн анкета за избор на най-добрите спортни таланти на България за 2019 г.

По традиция действащите спортни журналсти в страната ще имат възможността да дадат своя вот в категориите „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ и да определят бъдещите носители на най-престижните спортни статуетки в страната. Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 8 декември 2019 г. (включително).

Според регламента на анкетата, спортните журналисти гласуват в три категории – за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината на официалната страница на анкетата – https://sportistnagodinata.bg, като в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател и отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Пълния регламент за гласуване можете да намерите тук.

Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

 

Тази година за пръв път е създадена и категорията „Вот на публиката“, за която можете да прочетете повече тук.

 

От 2015 г. анкетата “Спортист на годината на България“ се провежда със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

По традиция в 62-то издание на класацията ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

И тази година анкетата и церемонията „Спортист на годината на България“ се провеждат с подкрепата на генералния ни споносор – българският букмейкър “Еврофутбол” и партньорът ни телекомът А1 България.

A1

Медийни партньори

BNT1
dsport.bg