СТАРТИРА АНКЕТАТА ЗА ИЗБОР НА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

СТАРТИРА АНКЕТАТА ЗА ИЗБОР НА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

До 23 декември спортните ни журналисти ще могат да определят кои са най-заслужилите атлети за 2023 г.

Традиционната анкета за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, e достъпна за регистрация и гласуване от днес, 14 декември 2023 г.

До 23 декември 2023 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в категориите „Спортист на годината“, Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Анкетата се провежда изцяло онлайн на официалния сайт на наградита –  https://sportistnagodinata.bg

Според регламента участниците гласуват за 10 спортисти в категория “Спортист на годината”, подреждайки ги от първо до десето място в своята анкета. Гласуващите могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелно спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател и отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Пълния регламент за гласуване можете да намерите тук.

И тази година спортните фенове ще могат да избират своя фаворит в категорията „Вот на публиката“. Анкетата на феновете, ще бъде достъпна онлайн за всички на онлайн на  сайта на анкетата до 23.12.2023 г. (включително). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

Превърналото се в традиция партньорство между „Спортист на годината“ и Българска асоциация на спортните журналисти ще гарантира максималната достоверност и коректност на вота.

 

               За улеснение на участниците в анкетата, традиционно се публикува справка за спортните постижения през годината, изготвена от БТА, по поръчка на Нове АД Холдинг. Справката е с данни до 13.12.2023 г.

Следете страниците на „Спортист на годината“ в
в социалните мрежи за актуална информация и уникално съдържание: