СТАРТИРА АНКЕТАТА ЗА ИЗБОР НА НАЙ-ДОБРИТЕ НИ АТЛЕТИ „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

СТАРТИРА АНКЕТАТА ЗА ИЗБОР НА НАЙ-ДОБРИТЕ НИ АТЛЕТИ „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Ежегодното допитване до спортните журналисти за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, e достъпна за регистрация и гласуване от  днес – понеделник, 20 декември 2021 г.

По традиция всеки от действащите спортни журналсти в страната ще може да даде своя глас  в категориите „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ и да определят бъдещите носители на най-престижните спортни награди.

Крайният срок за регистрация и гласуване в 64-ото издание на анкетата е 28 декември 2021 г. (включително). Гласуването се провежда изцяло онлайн на официалната страница на наградите – https://sportistnagodinata.bg

            В годината на Олимпийските игри, журналистите ще могат отново да номинират 10 атлета в категорията „Спортист на годината“ и по един в категориите „Спортист с увреждания“ и „Отбор на годината“.  Крайният сбор точки определя класирането в анкетата.

И тази година организаторите от Нове АД Холдинг включват и феновете в избора за спортен фаворит в категорията „Вот на публиката“.

Анкетата на публиката ще бъде достъпна онлайн тук до 28.12.2021 г. (включително). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

Превърналото се в традиция партньорство между „Спортист на годината“ и Българска асоциация на спортните журналисти ще гарантира на максимална достоверност и коректност на вота.

 

Анкетата „Спортист на годината на България“ се провежда за 64 път, като от 2009 г. наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, а от 2019 – „Вот на публиката“. Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети.

Следете страниците на „Спортист на годината“ в
в социалните мрежи за актуална информация и уникално съдържание: